Družina se ogreva s talnim gretjem

Prijetno topel dom, brez hladnih in vročih točk, zdravo bivalno okolje, visoka energetska učinkovitost in majhna poraba – to so samo nekatere od prednosti, ki jih prinaša talno gretje.

Vedno več ljudi se namreč odloča za to inovativno ogrevalno rešitev, ki zagotavlja številne ugodnosti, ki prispevajo k udobju, prihrankom in boljšemu počutju.

Ne glede na to, ali gradite novo hišo ali prenavljate obstoječ prostor – talno gretje je prava izbira.

V nadaljevanju članka bomo predstavili glavne prednosti talnega gretja in razkrili, za kako inovativno in učinkovito metodo ogrevanja gre.

1.) Enakomerno ogrevanje

Talno gretje ogreva prostor enakomerno, saj toplotna izhaja iz celotne talne površine, od koder topel zrak ogreva prostor od spodaj navzgor. To omogoča enakomerno porazdelitev toplote po celotnem prostoru, kar pomeni, da ni več čutiti hladnih in vročih točk ali neprijetnih nihanj temperature. Na tak način zagotavlja udobno in prijetno bivalno okolje, ki predstavlja še večje ugodje za uporabnika.

Talno gretje enakomerno ogreva prostor

2.) Bolj zdravo okolje

Se sprašujete, kako lahko vrsta ogrevanja pripomore k bolj zdravemu bivalnemu okolju v prostoru? Tako, da ne povzroča gibanja zraka, ki bi dvigoval prah in alergene ter povzročal bolezni dihal.

Talno gretje prav tako ne suši zraka v prostoru in posledično zmanjša nelagodje, ki ga povzroča suh zrak. Poleg tega, zmanjšuje vlažnost prostora, kar zmanjša tvegaje za nastanek plesni in izboljšuje kakovost zraka.

Obstaja sicer zmotno prepričanje, da talno ogrevanje povzroča krčne žile – v kolikor je talno gretje projektirano in izvedeno pravilno, temperatura tal v bivalnih površinah ni tako visoka, da bi imela kakršenkoli negativen vpliv na zdravje.

3.) Več prostora

Talno gretje je sistem ogrevanja, ki ne vključuje radiatorjev ali drugih ogrevalnih teles.

Vse komponente talnega ogrevanja so skrite in zato ne motijo estetskega videza sobe. To omogoča večjo fleksibilnost pri postavitvi pohištva in urejanju prostora, saj lahko prostor opremite popolnoma po svojih željah, ne da bi se bali ovir ali neenakomerne porazdelitve toplote.

S talnim gretjem bo zato vaš dom imel čistejši in veliko lepši izgled.

Skica talnega ogrevanja v prostoru.

4.) Energetska učinkovitost

Talno gretje vzdržuje temperaturo v prostoru z manjšo porabo energije. Kako? Toplota, ki izhaja iz talne površine ima večjo toplotno kapaciteto kot zrak, ki ga ogrevajo radiatorji, zato za ogrevanje porabi manj energije. Manj porabljene energije se bo odrazilo v nižjih stroških ogrevanja.

Pri talnem gretju je temperaturni režim v ogrevalni napravi (toplotni črpalki, peči …) v povprečju nastavljen med 30 in 35 oC , v primerjavi z visokotemperaturnim radiatorskim režimom, ki ima povprečno temperaturo med 50 in 60 oC.

Izjemno pomemben podatek, ki nam pove, kakšna je energetska učinkovitost talnega gretja, je zalitost položenih cevi z estrihom. Višja kot je zalitost, manj bo izgub pri prenosu toplote na estrih. To pomeni, da višja, kot je zalitost cevi, bolj energetsko učinkovito je talno gretje.

Sistemske plošče za talno gretje odlikuje daleč najvišji % zalitosti cevi, ki je v povprečju kar 85 %. To pomeni izredno majhne toplotne izgube.

Cev je popolnoma obdana z estrihom, zato bo prenos toplote hitrejši in bo za ogrevanje porabljeno manj energije. Manj, kot bo porabljene energije, nižji bodo stroški ogrevanja.

Pri izbranem ponudniku se pozanimajte o % zalitosti cevi z estrihom.

Sistemske plošče za talno gretje Profix

5.) Dolga življenjska doba

Z izbiro kakovostnega sistema talnega gretja, se odločite za dolgoročno naložbo. Sistem talnega ogrevanja PROFIX® vsebuje kar 25-letno garancijo in odraža najvišjo kakovost, kot tudi energetsko učinkovitost.

Pričakovana življenjska doba talnega gretja Profix je dolgih 100 let.

6.) Tiho delovanje

Ženska počiva ob tihem delovanju talnega gretja

Talno gretje se ponaša s skoraj neslišnim delovanjem. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi, pri katerih je slišati ropot pri delovanju radiatorjev ali ventilatorjev, talno ogrevanje deluje povsem brez hrupa. To je posledica načina delovanja, v katerem se toplota prenaša neposredno skozi tla, brez ogrevalnih teles, ventilatorjev ali drugih premičnih delov. Zato talno gretje, poleg drugih prednosti, omogoča mir in tišino v prostoru ter na ta način pripomore k bolj prijetnemu bivalnemu okolju.

Ne le, da uživate v toplem domu, ampak v popolni sprostitvi brez motečih zvokov ogrevalnih sistemov.

Talno gretje lahko označimo za revolucionarno ogrevalno rešitev, ki izboljšuje naš način življenja. Zagotavlja prijetno in udobno bivalno okolje, ki je energetsko učinkovito ter hkrati estetsko privlačno. In kar je najbolj pomembno, s svojo dolgo življenjsko dobo bo poskrbelo za prijetno topel dom še veliko, veliko let.

Pozanimajte se za možnosti vgradnje talnega gretja tudi v vašem domu in začnite izkoriščati vse prednosti, ki jih talno gretje ponuja.

V podjetju Profix vam naši strokovnjaki vam z veseljem svetujejo in pripravijo neobvezujočo ponudbo.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*