Stensko in stropno ogrevanje ter hlajenje sta odlični rešitvi za podstrešna stanovanja ter za tista, kjer iz različnih vzrokov vgradnja talnega gretja ni mogoča.

Stensko in stropno ogrevanje se uvrščata med ploskovna ogrevanja. Mogoče ju je vgraditi tako v mokrem, kot tudi suhomontažnem načinu vgradnje.

Delovanje stenskega in stropnega ogrevanja ter hlajenja

Nobeno ogrevanje se ne vgrajuje na pamet in enako velja pri stenskem ter stropnem. Pri tovrstnem načinu ogrevanja ni potrebno, sploh v primeru, da gre za renovacijo, razkopavati tlakov, saj se vse instalacije vgradijo v stene ali strop. Za njegovo polno delovanje predenj ne postavljamo pohištva.

Prednosti stenskega in stropnega ogrevanja ter hlajenja

Stensko in stropno ogrevanje ter hlajenje imata številne prednosti. Značilno zanju je, da toploto v prostor oddajata s sevanjem.

  1. Udobno bivanje. Sistem ne povzroča nobenega hrupa ali prepiha.
  2. Celotna stena postane grelno telo, toploto pa oddaja po celotni višini.
  3. Pozimi greje, poleti hladi.

Vpliv stenskega in talnega ogrevanja ter hlajenja na zdravje

Stensko in stropno ogrevanje oziroma hlajenje sta zdravju prijazna. Seveda ob predpostavki, da ju znamo pravilno uporabljati.

Optimalna temperatura stenskega in stropnega ogrevanja

Pomembno pri stenskem in stropnem ogrevanju je, da je objekt dovolj toplotno izoliran. V nasprotnem primeru bo toplota iz njega uhajala in izgube bodo velike.

Varnost stenskega in stropnega gretja

Stensko in stropno ogrevanje je povsem varno za uporabo, prav tako je požarno varno.

Vroče poletje, hladna strop in stena

Stensko in stropno ogrevanje omogoča dodatno funkcijo, in sicer funkcijo hlajenja. To pomeni, da ubijemo dve muhi na en mah, razlika je namreč samo v temperaturi vode. Takšno hlajenje je prijetno, brez nadležnega pihanja ali drugih zvokov. Pogoj za optimalno delovanje je zadostna izoliranost objekta in življenjski slog. Potrebno je dodati, da, v kolikor imamo več dni zaporedoma zelo visoke zunanje temperature, kot je 32 0C in več, sistem hlajenja prostorov ne bo ohladil.

Potrebujete pomoč?

Prijazni in strokovni svetovalci PROFIX vam bodo z veseljem pomagali.
02 608 50 18 ali info@profix.si
kontakt