Ali se še danes kdo vpraša: je talno ogrevanje v kopalnici dobra izbira?

Kopalnica velja za najbolj intimni prostor v našem domu. V njej nas večina začne in tudi konča svoj dan, zato je pomembno, da se počutimo dobro in prijetno. Pri tem pa nimamo v mislih zgolj lepega pohištva in ploščic po zadnji modi, temveč tudi ogrevanje.

Talno ogrevanje je včasih veljajo za prestiž, danes pa se talno ogrevanje uporablja povsod, kjer želijo imeti zdravo, energetsko unčikovito, prijetno toplo in nizko stroškovno ogrevanje. Tudi pri prenovi kopalnic z radiatorskim ogrevanjem si danes lahko privoščimo talno ogrevanje, ki bo s pomočjo pravilnih tehničnih rešitev delovalo pravilno in bodo hladne ploščice le še preteklost.

Talno ogrevanje v kopalnici in njegovih 7 prednosti

Talno ogrevanje v kopalnici je dandanes pravzaprav že nujno in velja za izbiro številka 1, ko se odločamo o načinu ogrevanja. Razlog za to so številne prednosti, ki jih prinaša.

 1. Občutek prijetne topline in preprečitev plesni

  V kopalnici je po tleh običajno položena keramika, kar pomeni, da so tla že v osnovi hladna in neprijetna na dotik. Če je pod njo položeno talno ogrevanje, bodo takšne neprijetnosti samo še spomin, saj bo hlad zamenjala toplina. Obenem je kopalnica običajno izpostavljena vlagi, tla pa mokroti. Talno ogrevanje v kopalnici bo s hitro osušitvijo preprečilo nastanek plesni v prostoru, s čimer se bomo izognili številnim nevšečnostim.

 2. Enakomerna porazdelitev toplote

  Prednost talnega ogrevanja v kopalnici je tudi enakomerna porazdelitev temperature po vsej površini. Ni namreč hujšega, kot da te zjutraj po prijetno toplem tušu pričaka hladen prostor. Kot pika na i pa bo zrak v kopalnici veliko čistejši, saj se zaradi enakomernega kroženja zraka prah ne dviguje toliko, kot se pri ostalih ogrevalnih sistemih.

 1. Dodaten prostor ni potreben

  Kopalnice običajno niso najbolj prostoren prostor v domu, zato je talno ogrevanje resnično dobra izbira. Ker je položeno oziroma skrito pod keramiko, bomo prihranili nekaj prostora, dodatno pa ne bo kvarilo izgleda kopalnice.

 1. Visok nivo varnosti

  Brez skrbi, talno ogrevanje v kopalnici ne bo opeklo podplatov, saj je temperatura na tleh običajno nižja od 32 stopinj Celzija. Pri talnem ogrevanju prav tako ni potrebno skrbeti zaradi ostrih robov, kot jih imajo recimo radiatorji.

 1. Brez vzdrževanja

  Ko je talno ogrevanje enkrat položeno, je to to. Potrebnega ni namreč nobenega vzdrževanja, servisov ali podobnega, kar pomeni, da s sistemom ne bomo imeli nobenega dela.

 1. Prihranki

  Talno ogrevanje v kopalnici za prijetno izkušnjo in ugodje zahteva približno 50% nižjo temperaturo kot pa recimo radiatorsko ogrevanje, kar pomeni zelo velik prihranek pri ogrevanju.

 1. Ne povzroča hrupa

  Talno ogrevanje v kopalnici ne povzroča nobenega hrupa v nasprotju z nekaterimi drugimi sistemi, kot so recimo kaloriferji, ki jih potrebujemo, če smo pozabili odpreti radiator pred kopanjem. To pomeni, da se bomo lahko sprostili v miru in tišini, brez dodatnih motenj.

Če ste torej v fazi prenove ali izgradnje nove kopalnice, potem si vzemite čas in premislite, na kakšen način jo boste ogrevali. Res je, da je investicija v talno ogrevanje nekoliko višja (v primerjavi s keramiko pa zanemarljiva), vendar prinaša s seboj ogromno prednosti in kar je najpomembnejše, uživali boste lahko v toplih tleh svoje kopalnice.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*