Dobavitelji izključno iz EU

STANDARD

25-letna garancija

CHECKLIST

Slovensko tehnično soglasje (STS)

QUALITY ASSURANCE

Kakovost, ki presega vse zahtevane standarde

Ker verjamemo v kakovost svojega produkta, vam kot edini ponudnik na področju talnega gretja, na svoj sistem talnega ogrevanja PROFIX®, nudimo kar 25-letno garancijo! Le-ta velja izključno takrat, ko so vgrajene vse komponente sistema PROFIX® (na sestavne dele razdelilnika velja 5-letna garancija). 

Sistem talnega ogrevanja in hlajenja PROFIX® je razvit izključno za izvedbo talnega ogrevanja in hlajenja. Sestavljen je iz toplotne in zvočne sistemske izolacijske plošče PROFIX® (rumena plošča), cevi PROFIX® PEX-a različnih dimenzij ter estriha oziroma nosilnega betona nad cevmi. Sistem smatramo kot homogeno celoto, zato ni dovoljena zamenjava posameznega segmenta ogrevanja (cevi, sistemska plošča, razdelilnik).

Sistem talnega ogrevanja PROFIX® je tehnično in kvalitetno preverjen s strani Zavoda za gradbeništvo Slovenije. Rezultat preverjanj je Slovensko tehnično soglasje STS-05/011, v katerem je potrjen tudi kvalitetni nivo sistemske plošče PROFIX®, vključno z njenimi karakteristikami.

SISTEM TALNEGA OGREVANJA PROFIX® JE PRVI CERTIFICIRAN SISTEM, KI ZAJEMA SISTEMSKO PLOŠČO, CEV IN ESTRIH.

Sistemska plošča PROFIX® je plod slovenskega razvoja, znanja in ima v primerjavi z ostalimi standardnimi sistemskimi ploščami za talno gretje številne prednosti.

 1. 25-letna garancija (v sklopu sistema PROFIX®).
 2. Prvi certificiran sistem, ki zajema sistemsko ploščo, cev in estrih.
 3. Minimalna povprečna zalitost z estrihom je 85 %.
 4. Zanjo je pridobljeno Slovensko tehnično soglasje (STS).
 5. Presega vse standarde kakovosti na področju ploskovnega ogrevanja in hlajenja.
 6. Nosilnost plošče od 500 kg/m2 do 16.000 kg/m2.
 7. Vsebuje materiale dobaviteljev izključno iz EU.
 8. Vsestranska uporaba – hiše, stanovanja, hoteli, vrtci, športne dvorane, mehanične delavnice za težka tovorna vozila …
 9. Omogoča izjemno zalitost cevi z estrihom, kar povzroči hitrejši prenos toplote v estrih, krajši ogrevalni čas in manjšo porabo energije.
 10. Proizveden v Sloveniji.
 11. Cenovno dražji le za 300 EUR (pri hiši velikosti 150 m2).
 12. Pakiranje plošč je okolju prijazno, saj ne uporabljamo volumenske kartonske embalaže

Toplotno in zvočno izolacijski sloj je narejen iz ekspandiranega polistirena (EPS) izdelanega v kalupih. Na spodnji strani je profilacija površine čepasta (mali nizki čepi), na zgornji strani pa je izvedena iz visokih gobic.

Ločljiva vakumsko napeta prekrivna folija iz polystyrola je oblikovana po gobicah EPS. Folija na zgornji strani v celoti pokriva EPS ploščo in se ob sestavljanju prekrije s sosednjo folijo. Namen ločljive folije je lažje spajanje, manjši razrez (max. 4 %), preprečevanje vdora estriha (betona) na oziroma pod ploščo, nima funkcije hidro izolacije za izolacijo mokrih prostorov, omogoča enostavno in varno vodenje cevi in do 100 % zalitost cevi z estrihom (minimalna povprečna zalitost z estrihom je 85 %). In to je pri prehodu toplotne v prostor izrednega pomena!

Montaža talnega gretja PROFIX® je hitra in enostavna.v

V kolikor je sistem talnega gretja pravilno sprojektiran in izveden, lahko položimo skorajda vse vrste talnih oblog. Pri talnih oblogah je izjemno pomembna izbira izvajalca (parket, laminat, pluta, …).  Nekatere vrste talnih oblog so bolj primerne za talno gretje (imajo boljšo prevodnost – keramika, naravni kamen, …), a to ne pomeni, da ne talnega gretja ne moremo imeti pod klasičnim hrastovim parketom 21 mm.

Talno gretje PROFIX® je primerno za:

 • keramiko
 • klasični parket
 • laminat parket
 • vinilne talne obloge
 • epoksi
 • linolej
 • tekstilne talne obloge
 1. Zalitost cevi z estrihom: do 100 % – minimalna do 85 % (pri drugih proizvajalcih ni podatka)
 2. Cevni razmak: za cevi od fi 12-20 mm cevni razmak 80 mm (pri drugih proizvajalcih za cevi od fi 14-17 mm cevni razmak 50 mm)
 3. Gorljivost: razred B1 (drugi proizvajalci razred B2)

Toplotna upornost: pri 65 mm = 0,855m2 K/W (drugi proizvajalci pri 50 mm = 0,75 m2 K/W)

 

Potrebujete pomoč?

Prijazni in strokovni svetovalci PROFIX vam bodo z veseljem pomagali.
02 608 50 18 ali info@profix.si
kontakt